Massage methodieken

Rugpijnmassage en bekkenproblemen

Rugpijn en rugproblemen zijn de meest voorkomende klachten in onze Westerse beschaving. Ongeveer 80% van de Nederlanders, volwassenen ervaart regelmatig zeurende of stekende rugklachten. Rugpijn is een verzamelnaam van verschillende klachten aan de rug.
De meerderheid van ischias en overige rugklachten hebben te maken met stress, slechte houding, ongelukken of verzwakte buik en rugspieren.
Als je lichaam pijn ervaart in de heup of onderrug dan compenseert ons lichaam automatisch de zwakte in dat gebied door de last er weg te nemen en over te brengen in een ander deel van het lichaam. Dit geeft extra druk en verergert vaak het probleem
De ( huis) arts zal je meestal voorzien van adviezen en medicatie, terwijl massage in deze periode veel kan betekenen.

Op tijd aanpakken is snel resultaat!


Hoofdpijnmassage


Spanningshoofdpijn ontstaat vaak door overspanning van bepaalde spieren. Deze spieren trekken als het ware aan het hoofd, waardoor er een soort ‘band om je hoofd’gevoel ontstaat.

Deze hoofdpijn kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld:

  • Psychologische/emotionele problemen
  • Slaapgebrek
  • Stress
  • Verkeerde houding
  • Koud en/of vochtig weer

Deze spanningshoofdpijn kan worden behandeld met of juist zonder medicijnen.
Spanningshoofdpijn die door een verkeerde houding wordt veroorzaakt, is natuurlijk het beste te behandelen door een goede houding aan te leren.
Geneesmiddelen die in dit geval worden gebruikt zijn bijvoorbeeld spierontspanners en pijnstillers.

Stress is een van de belangrijkste oorzaken van spanningshoofdpijn. Emotionele problemen verhogen de spanning in het lichaam. Ook kleine dingen in het dagelijks leven kunnen voor spanningen zorgen.

Massage van de spieren en aanhechtingen in de nek en op het achterhoofd kan zo hoofdpijn doen verminderen. Drukpunten en hun zenuwverbindingen kunnen door constante spanning de hoofdhuid en de spieren zo belasten dat ze hoofdpijn geven.

Hoofdpijn die veroorzaakt wordt door ( spier) spanning uit de nek, en dat is 70% van de hoofdpijngevallen is met een massage goed te behandelen.info@myo-varix.nl© marja hevel 2013