Metabolic-Balance

Door een verkeerde keuze van levensmiddelen krijgt het lichaam  vaak niet meer die voedingsstoffen binnen, die nodig zijn voor het onderhouden van een uitgebalanceerde stofwisseling en een optimale hormoonhuishouding. 

Onze voeding bestaat  tegenwoordig veelal uit ongeschikte koolhydraten. Tegelijkertijd ontbreken voldoende eiwit, secundaire planten stoffen, vitaminen en mineralen

Zo'n voeding stimuleert de productie van insuline, ons belangrijkste hormoon voor de stofwisseling, wat gevolgen heeft voor ons lichaam, het gewicht en de gezondheid.

Na bijna 20 jaar met het thema "gezond eten" bezig te zijn geweest, is het gelukt, met behulp van artsen, voeding's wetenschappers en computerdeskundigen, een speciaal computerprogramma te ontwikkelen, om dit probleem op te lossen.

Dit programma berekent voor elke deelnemer aan de hand van zijn bloed waarden een persoonlijk voeding's plan

De samenstelling van de op het individu afgestemde maaltijden en de voeding's richtlijnen ondersteunen de natuurlijke productie van insuline, een uitgebalanceerde hormoonhuishouding en daarmee een gezonde stofwisseling. 

Zo wordt het mogelijk het gewicht blijvend te reguleren! 

Na een informatie avond of een persoonlijk consult, wordt in de korte voorbereidingsfase aan de hand van uw bloed waarden en uw gezondheid's gegevens uw persoonlijke voeding's plan opgesteld. 

Tevens wordt uw lichaam langzaam voorbereid op de komende omschakeling in uw voedingspatroon. 

Tijdens de strenge fase die minstens twee weken duurt, stelt uw lichaam zich in op de nieuwe gezonde voeding's wijze.

U let op de veranderingen die u ervaart op het gebied van uw gezondheid en uw gewicht. 

In de volgende minder strenge fase gaat u voorzichtig voeding uitproberen die in de vorige fase niet was toegestaan.

Op deze manier ontdekt u de voor u persoonlijk best passende voeding's wijze,terwijl u blijft letten op verdere veranderingen in uw gewicht en      gezondheid

De fase van gewicht's behoud kent geen einde en begint, zodra u met uw gewicht en uw nieuwe gezondheid's situatie tevreden bent. 

U bestendigt uw reeds behaalde succes doordat u enkele,inmiddels vertrouwd geworden, basisregels voor voeding en beweging blijft volgen. 

Enkel door het omzetten van uw voedingspatroon, zonder vasten of hongeren, zonder inname van speciale voeding's preparaten, maaltijd vervangers of medicamenten, wordt het gewicht geleidelijk gereguleerd

Stabiel streef gewicht 

Het bij vele diëten bekende jojo-effect van snel gewichtsverlies, gevolgd door een nieuwe snelle gewichtstoename, wordt hierbij niet geconstateerd. 

Wie eenmaal zijn voeding heeft aangepast en enkele basisregels blijft volgen, behoudt zijn gewenste gewicht. 

Vitaliteit en uithoudingsvermogen 

De omschakeling in voedingsgewoonte zorgt in het algemeen voor een betere fysieke en psychische gesteldheid.

Het leidt tot een gezonder, vitaler voorkomen, een vergroting van de fysieke- en psychische uithoudingsvermogen, een beter concentratie en een gelijkmatigere gemoedstoestand

Het gevoel van algemene verbetering is al na enkele dagen merkbaar.

De met voeding verbonden vermoeidheid, zoals traagheid na de maaltijd, maakt plaats voor steeds meer energie en vitaliteit.

De verbetering van de stofwisseling wordt ondersteund door voldoende lichaamsbeweging. 

Mooie huid 

Er ontstaan geen rimpels in het gezicht en op andere plaatsen, omdat er voornamelijk vetten worden afgebroken en het gewichtsverlies dus niet ten koste gaat van het spier- en bindweefsel.

De huid blijft strak en mooi.

info@myo-varix.nl© marja hevel 2013