De vijf natuurgerichte principes

De vijf natuurgerichte principes

Binnen mijn praktijk behandel ik vanuit de vijf natuurgerichte principes. Voor een gezonde en gelukkige leefstijl dienen deze principes altijd in evenwicht gehouden te worden. Deze principes zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Samen met u kijk ik naar hoe deze principes zich in uw leven tot elkaar verhouden en hoe we de balans terug kunnen brengen.

Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Dit kan gezien worden als de basis van het leven en daarmee ook van de behandelingen. Het is van groot belang om ervoor te zorgen dat we over voldoende energie beschikken voordat eventuele blokkades kunnen worden opgeheven.

Prikkeloverdracht

Prikkels worden over en weer overgedragen tussen ons zenuwstelsel en de rest van het lichaam. Dit kan gezien worden als ons communicatienetwerk en vertelt ons veel over wat we nodig hebben of eventuele blokkades. Een goede prikkeloverdracht is onmisbaar bij effectieve behandelingen en herstel. 

Natuurlijke balans

Drainage

Elke dag krijgen we te maken met afvalstoffen en regelmatig kunnen deze een overbelasting veroorzaken. Denk hierbij aan het inademen van vervuilde lucht of bepaalde toevoegingen in onze voeding, of omdat de bloedcirculatie niet naar behoren werkt. Deze afvalstoffen moeten afgevoerd worden en hierin kunnen wij ons lichaam ondersteunen en stimuleren.

Voeding

Om ons lichaam te allen tijde van voldoende brandstof te voorzien, is gezonde voeding een van de belangrijkste componenten. Alleen op die manier behouden we een fit lichaam en scherpe geest. Door een persoonlijk voedingsadvies kunnen we ervoor zorgen dat we de benodigde voedingsmiddelen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgen. Hierin kunnen ook (tijdelijke) intoleranties of gevoeligheden aan het licht komen.

Psyche

Naast de fysieke principes zijn onze mentale en spirituele gezondheid ook niet verwaarloosbaar. Bewustzijn over onze denk- en gedragspatronen helpen ons bij het in stand houden van een gezonde leefstijl, en bij optimaal herstel in geval van gezondheidsproblemen. Veel klachten en blokkades vinden hun oorsprong of een groot deel hiervan binnen onze mentale balans, of het ontbreken daarvan.