Ontspanningstherapie

Ontspanningstherapie

Wanneer u last heeft van stress, angst, slaapproblemen of hyperventilatie dan zijn er verschillende methodieken om u weer te leren ontspannen en het heft in eigen handen te nemen. 

LOT methodiek 

De LOT methodiek staat voor Leef Ontspannen Therapie en werkt vanuit het principe om lichaam, geest en gevoel weer met elkaar in balans te brengen. Deze methode is uitgeschreven door Astrid Looymans en zegt daarover het volgende: 

“Ontspanning, een haast magisch woord in deze tijd van drukte, stress en overwerken. De één zoekt naar verbetering van zijn of haar rugpijn, de ander wil van zijn depressieve gevoelens afkomen. En weer een ander voelt zich altijd onzeker en besluiteloos en heeft daarbij last van spanningshoofdpijn. Misschien wil je leren je grenzen te stellen. Of wil je gewoon meer ontspannen en gelukkig zijn en van het leven genieten.”

Ademhalingsoefeningen

Om controle te krijgen over uw onrust en hyperventilatie, kunt u door middel van de juiste ademhalingsoefeningen uzelf leren kalmeren. Het mooie van deze oefeningen is dat u ze altijd en overal kunt toepassen zodat u niet meer overvallen hoeft te worden door negatieve gevoelens.