Metabolic Balance

Metabolic Balance

Door een verkeerde keuze van levensmiddelen krijgt het lichaam vaak niet meer die voedingsstoffen binnen die nodig zijn voor het onderhouden van een uitgebalanceerde stofwisseling en een optimale hormoonhuishouding. 

Onze voeding bestaat  tegenwoordig veelal uit ongeschikte koolhydraten. Tegelijkertijd ontbreekt het aan voldoende eiwitten, secundaire planten stoffen, vitaminen en mineralen. Zo’n voeding stimuleert de productie van insuline, ons belangrijkste hormoon voor de stofwisseling, wat gevolgen heeft voor ons lichaam, het gewicht en de gezondheid.

Na bijna 20 jaar met het thema gezond eten bezig te zijn geweest, is het gelukt, met behulp van artsen, voedingswetenschappers en computerdeskundigen een speciaal computerprogramma te ontwikkelen om dit probleem aan te pakken. Dit programma berekent voor elke deelnemer aan de hand van zijn bloed waarden een persoonlijk voedingsplan. 

De samenstelling van de op het individu afgestemde maaltijden en de voedingsrichtlijnen ondersteunen de natuurlijke productie van insuline, een uitgebalanceerde hormoonhuishouding en daarmee een gezonde stofwisseling. 

Zo wordt het mogelijk het gewicht blijvend te reguleren! 

Na een informatieavond of een persoonlijk consult wordt in de korte voorbereidingsfase aan de hand van uw bloedwaarden en uw gezondheidsgegevens uw persoonlijke voedingsplan opgesteld. Tevens wordt uw lichaam langzaam voorbereid op de komende omschakeling in uw voedingspatroon. 

Tijdens de eerste, strenge fase die minstens twee weken duurt, stelt uw lichaam zich in op de nieuwe gezonde voedingswijze. U let op de veranderingen die u ervaart op het gebied van uw gezondheid en uw gewicht. 

In de volgende, minder strenge fase gaat u voorzichtig voeding uitproberen die in de vorige fase niet was toegestaan. Op deze manier ontdekt u de voor u persoonlijk best passende voedingswijze, terwijl u blijft letten op verdere veranderingen in uw gewicht en gezondheid. 

De fase van gewichtsbehoud begint zodra u het gewenste gewicht hebt behaald en tevreden bent met uw nieuwe gezondheidssituatie. U bestendigt uw reeds behaalde succes doordat u enkele, inmiddels vertrouwd geworden basisregels voor voeding en beweging blijft volgen. Enkel door het omzetten van uw voedingspatroon, zonder vasten of hongeren en zonder inname van speciale voedingspreparaten, maaltijd vervangers of medicamenten, wordt het gewicht geleidelijk gereguleerd. 

Stabiel streefgewicht 

Het bij vele diĆ«ten bekende jojo-effect van snel gewichtsverlies, gevolgd door een nieuwe snelle gewichtstoename, wordt hierbij niet geconstateerd. Wie eenmaal zijn voeding heeft aangepast en enkele basisregels blijft volgen, behoudt zijn gewenste gewicht. 

Vitaliteit en uithoudingsvermogen 

De omschakeling in voedingsgewoontes zorgt in het algemeen voor een betere fysieke en psychische gesteldheid. Het leidt tot een gezonder, vitaler voorkomen, een vergroting van het fysieke- en psychische uithoudingsvermogen, een betere concentratie en een gelijkmatigere gemoedstoestand. Het gevoel van algemene verbetering is al na enkele dagen merkbaar. De met voeding verbonden vermoeidheid, zoals traagheid na de maaltijd, maakt plaats voor steeds meer energie en vitaliteit. De verbetering van de stofwisseling wordt ondersteund door voldoende lichaamsbeweging. 

Er ontstaan geen rimpels in het gezicht en op andere plaatsen, omdat er voornamelijk vetten worden afgebroken en het gewichtsverlies dus niet ten koste gaat van het spier- en bindweefsel. De huid blijft strak en mooi.

Bent u nieuwsgierig geworden naar Metabolic Balance, en vraagt u zich af of dit bij u past? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op, ik vertel u er graag meer over!